Alles wat u moet weten over de keuring van uw elektrische installatie

Bent u eigenaar van een woning of gebouw? Dan is het belangrijk om de elektrische installatie regelmatig te laten keuren. Een correct uitgevoerde keuring van de elektrische installatie is essentieel voor de veiligheid en conformiteit van uw elektriciteitsnetwerk. Bij Certicontrol bieden we professionele keuringspakketten aan om ervoor te zorgen dat uw elektrische installatie voldoet aan alle wettelijke vereisten.

Waarom is een keuring van de elektrische installatie noodzakelijk?

Een regelmatige keuring van uw elektrische installatie is niet alleen verplicht, maar ook cruciaal voor uw veiligheid en die van anderen. Tijdens een keuring worden alle aspecten van de elektrische installatie gecontroleerd, zoals de bedrading, stopcontacten, schakelaars, zekeringkast en aarding. Eventuele gebreken of tekortkomingen kunnen op die manier tijdig worden opgespoord en verholpen.

Wat houdt een keuring van de elektrische installatie in?

Tijdens een keuring van de elektrische installatie voert een erkend controleur een grondige inspectie uit volgens de geldende normen en voorschriften. Hierbij wordt gekeken naar onder andere de algemene staat van de installatie, mogelijke risico’s op elektrocutie of brand, correcte dimensionering van kabels en beveiligingstoestellen, en naleving van voorschriften rond differentieelstroominrichtingen.

Wat zijn de voordelen van een professionele keuring?

Door uw elektrische installatie regelmatig te laten keuren door een professional geniet u van verschillende voordelen. Zo verhoogt u niet alleen de veiligheid in uw woning of gebouw, maar bent u ook wettelijk in orde en vermijdt u mogelijke boetes bij controle. Bovendien geeft een positief keuringsrapport u gemoedsrust dat uw elektriciteitsnetwerk goed functioneert.

Kies voor Certicontrol voor uw keuring

Bij Certicontrol staan we garant voor kwalitatieve en betrouwbare keuringsdiensten voor uw elektrische installatie. Onze ervaren controleurs zorgen voor een grondige inspectie en leveren een duidelijk rapport met eventuele bevindingen en aanbevelingen. Neem vandaag nog contact met ons op om een afspraak te maken voor uw elektro-keuring!

Plan nu uw keuring van de elektrische installatie!